12 personer
Ingredienser:
2 udbenede, snørrede lammekøller (á ca. 2 kg)
2 tsk. tørret rosmarin
2 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Tør køllerne af med køkkenrulle og gnid dem med rosmarin, salt og peber. Læg dem i bradepanden på en rist og sæt den nederst i ovnen. Tænd ovnen. Tag lammekøllerne ud af ovnen efter ca. 2 timer og mål med et stegetermometer kødets temperatur. Kødets kernetemperatur skal vise ca. 70°, før lammekøllerne er færdige. Sæt dem tilbage i ovnen. Sluk og lad køllerne stå 15 min. Tag dem derefter ud og lad dem hvile tildækket i 15 min.
Stegetid:
Sæt køllerne i en kold ovn. Indstil på 200° og steg i ca. 2 timer. Lad køllerne stå i ca. 15 min. i slukket ovn. Trækketid uden for ovnen ca. 15 min.
Tips: Server lammekøllerne til 6 portioner marineret fetasalat.
God fornøjelse….
Hilsen Silkeborg Slagteren