Grønlangkål


Ingredienser:

750 g medisterpølse

Ca. 2 ltr. vand

1 kg grønkål uden stok eller 1 pk. frossen

 

50 g smør

50 g mel

½ - ¾ ltr. mælk

Salt

Sukker

 
Fremgangsmåde:

Medisterpølsen koges i ½ time først hvis den skal serveres kold. Kålen skylles godt og koges ca. et kvarter, hvorefter den tages op og vandet trykkes af. Kålen hakkes på et bræt eller hvis man har, igennem kødhakkeren. Smør og mel bages op og der spædes med mælk indtil man synes, at den har en passende konsistens. Kålen tilsættes og der spædes med mælk hvis den bliver for tyk.

 

Kålen smages til med sukker og salt.

 

Serveres med medisterpølsen og brunede eller kogte kartofler. Sennep gives til.

  

God fornøjelse….

 

Hilsen Silkeborg Slagteren
 

Silkeborg Slagteren Engros . Hagemannsvej 10 . 8600 Silkeborg . Tlf. 87 88 02 00