Oksemørbrad med estragon og spegeskinke
6 personer
Ingredienser:
1 stykke afpudset oksemørbrad (ca. 1 kg)
Friskkværnet peber
8-10 friske estragonkviste
75 g spegeskinke i tynde skiver f.eks. parmaskinke
Lune grøntsager:
25 g smør
450 g broccoli i små buketter og stokken i tynde skiver
450 g forårsløg i 5 cm skrå stykker
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
Flødebearnaise:
½ liter bearnaisesauce
1 tsk. hvidvinseddike
½ tsk. groft salt
1 dl piskefløde – pisket til flødeskum
Tilbehør:
1½ kg kogte aspargeskartofler
Stegetid:
Ca. 45 min. ved 200°
Fremgangsmåde:
Drys oksemørbraden med peber. Læg dernæst estragonkviste rundt om oksemørbraden og til sidst spegeskinke. Læg mørbraden på en rist i bradepanden og steg oksemørbraden midt i ovnen. Tag stegen ud og mål med et stegetermometer kødets kernetemperatur. Den skal være ca. 55°. Lad stegen hvile tildækket i ca. ½ time.
Lune grøntsager: Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits broccolien i ca. 2 min. Tilsæt forårsløg, salt og peber. Svits i yderligere ca. 6 min. og smag til.
Flødebearnaise: Kom bearnaisesaucen i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog under omrøring og tilsæt eddike og salt. Rør flødeskummet i og smag til.
Ved servering: Skær oksemørbraden i 6 bøffer og anret dem på tallerkener sammen med lidt sauce og svitsede grøntsager. Server kartofler og resten af saucen og grøntsagerne i varme skåle ved siden af.
God fornøjelse ....
Hilsen Silkeborg Slagteren