Oksefilet med kartofler og agurk-radise tzaziki


Antal personer: 4

 

Ingredienser:

 

1000 gr oksefilet

Hvidløg                                                                            

Salt                                                                                 

Peber

 

800 g mellemstore kartofler i både

2 tsk. rosmarin

1 dl olivenolie

 

Tzaziki:

1 ltr. yoghurt naturel

1 agurk, skrællet og befriet for kerner

2 ps. radiser, renset

 

 

Fremgangsmåde:


Yoghurten hældes op i sigte beklædt med et viskestykke. Stilles til afdrypning ca. 1 time.

 

Agurk og radiser skæres i mindre stykker og blandes i yoghurtmassen. Smages til med salt og peber.

 

Oksefileten befries for sener og brunes af over direkte varme til den er pænt gylden. Flyttes til indirekte varme, hvor den griller færdig, kernetemperatur 55-60°, alt efter hvor rød man ønsker stegen. Når stegen tages af grillen, skal den hvile 15-30 min. tildækket, før den skæres ud. Vær opmærksom på at temperaturen stiger omkring         5-10° i det i løbet af hviletiden.

 

Kartoflerne brunes på en pande og drysses med salt, peber og rosmarin. Kommes i ildfast fad og bages i grillen 35-40 min. ved indirekte varme.

 

Server tzatziki til.

 

God fornøjelse ....

 

Hilsen Silkeborg Slagteren


 

Silkeborg Slagteren Engros . Hagemannsvej 10 . 8600 Silkeborg . Tlf. 87 88 02 00