Helstegt oksefilet med smørristede kartofler

 

12 personer

 

Ingredienser:                                                                

2½ kg oksefilet med fedt                                                  

1 tsk. groft salt

friskkværnet peber                                                          

                                                                                       

Smørristede kartofler:                                                  

2¼ kg kogte, pillede aspargeskartofler

100 g smør                                                                       

2 finthakkede rødløg (ca. 200 g)

 

Pynt:                                       

Frisk, hakket persille                                                                                      

                                                                                      

Tilbehør:   

1,8 kg haricots verts                                                                               

Kold bearnaisesauce

 

Stegetid for oksefilet:

Ca. 10 min. ved 250° og 1 time og 5 min. ved 150°

 

Ristning af kartofler:

Ca. 20 min. ved 225°

 

Fremgangsmåde:

 

Rids oksefiletens fedtlag. Læg den i bradepanden på en rist og brun den nederst i ovnen. Tag oksefileten ud efter 10 min. og drys den med salt og peber. Skru ovnen ned til 150°. Sæt atter fileten nederst i ovnen. Tag den ud efter ca. 1 time og 5 min. og mål med et stegetermometer kødets temperatur. Kødets centrumstemperatur skal vise ca. 65° før oksefileten er færdig. Den er nu rosastegt. Lad fileten hvile tildækket til kartoflerne er færdige.

 

Smørristede kartofter: Skru ovnen op på 225°. Smelt smørret i en gryde og svits løgene heri et kort øjeblik. Fordel kartoflerne i en bradepande og hæld løg og smør over. Rist kartoflerne midt i ovnen.

 

Ved serveringen: Skær oksefileten i tynde skiver og anret kartoflerne i 2 dybe fade.

 

 

God fornøjelse….

 


 

Silkeborg Slagteren Engros . Hagemannsvej 10 . 8600 Silkeborg . Tlf. 87 88 02 00