12 personer
Ingredienser:
2½ kg oksefilet med fedt
1 tsk. groft salt
friskkværnet peber
Smørristede kartofler:
2¼ kg kogte, pillede aspargeskartofler
100 g smør
2 finthakkede rødløg (ca. 200 g)
Pynt:
Frisk, hakket persille
Tilbehør:
1,8 kg haricots verts
Kold bearnaisesauce
Stegetid for oksefilet:
Ca. 10 min. ved 250° og 1 time og 5 min. ved 150°
Ristning af kartofler:
Ca. 20 min. ved 225°
Fremgangsmåde:
Rids oksefiletens fedtlag. Læg den i bradepanden på en rist og brun den nederst i ovnen. Tag oksefileten ud efter 10 min. og drys den med salt og peber. Skru ovnen ned til 150°. Sæt atter fileten nederst i ovnen. Tag den ud efter ca. 1 time og 5 min. og mål med et stegetermometer kødets temperatur. Kødets centrumstemperatur skal vise ca. 65° før oksefileten er færdig. Den er nu rosastegt. Lad fileten hvile tildækket til kartoflerne er færdige.
Smørristede kartofter: Skru ovnen op på 225°. Smelt smørret i en gryde og svits løgene heri et kort øjeblik. Fordel kartoflerne i en bradepande og hæld løg og smør over. Rist kartoflerne midt i ovnen.
Ved serveringen: Skær oksefileten i tynde skiver og anret kartoflerne i 2 dybe fade.
God fornøjelse….