6 personer
Ingredienser:
25 g smør
1 kg oksefilet
1½ dl vand
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
½ tsk. tørret salvie
Lynstegt broccoli:
600 g broccoli
25 g smør
1 knust fed hvidløg
½ tsk. groft salt
Sauce:
Ca. 3 dl stegesky fra fileten
1 dl små persillekviste
1 dl frisk, klippet karse
3 dl creme fraiche 38%
Friskkværnet peber
Evt. saucejævner
Tilbehør:
1½ kg kartofler
Fremgangsmåde:
Lad smørret gyldne i en stegegryde. Brun oksefileten 2 min. på hver side (4 min. i alt). Hæld vand og krydderier ved. Steg fileten ved svag varme og under låg ca. 15 min. på hver side (½ time i alt). Skru evt. op for varmen et øjeblik, når oksefileten vendes. Mål med et stegetermometer kødets kernetemperatur de sidste 10 min. af stegetiden. Den skal være ca. 55°. Fileten er nu rosastegt. Tag den op og lad den hvile tildækket i ca. 15 min.
Sauce: Mål stegeskyen og tilsæt evt. vand. Blend den med persille og karse et kort øjeblik. Hæld den i en gryde og tilsæt creme fraiche. Bring saucen i kog under stadig omrøring, og smag den til med peber.
Lynstegt broccoli: Skær broccolien i små buketter og stokken i små skiver. Lad smørret gyldne i en dyb pande. Svits broccoli og hvidløg heri i ca. 4 min. Smag til med salt. Broccolien skal være sprød.
Tips: I stedet for oksefilet kan anvendes oksemørbrad: Steg den ca. 11 min. på hver side (22 min. i alt). Jævn evt. saucen med saucejævner.
God fornøjelse….
Hilsen Silkeborg Slagteren