Helstegt oksefilet

 

6 personer                                                                                      

 

Ingredienser:

 

25 g smør                                                                        

1 kg oksefilet                                             

1½ dl vand                                                                      

1 tsk. groft salt                                                                

Friskkværnet peber                                                           

½ tsk. tørret salvie                                                           

                                                                                      

Lynstegt broccoli:

600 g broccoli

25 g smør                                                                        

1 knust fed hvidløg

½ tsk. groft salt

 

Sauce:

Ca. 3 dl stegesky fra fileten

1 dl små persillekviste

1 dl frisk, klippet karse

3 dl creme fraiche 38%

Friskkværnet peber

Evt. saucejævner

 

Tilbehør:

1½ kg kartofler

 

Fremgangsmåde:

Lad smørret gyldne i en stegegryde. Brun oksefileten 2 min. på hver side (4 min. i alt). Hæld vand og krydderier ved. Steg fileten ved svag varme og under låg ca. 15 min. på hver side (½ time i alt). Skru evt. op for varmen et øjeblik, når oksefileten vendes. Mål med et stegetermometer kødets kernetemperatur de sidste 10 min. af stegetiden. Den skal være ca. 55°. Fileten er nu rosastegt. Tag den op og lad den hvile tildækket i ca. 15 min.

 

Sauce: Mål stegeskyen og tilsæt evt. vand. Blend den med persille og karse et kort øjeblik. Hæld den i en  gryde og tilsæt creme fraiche. Bring saucen i kog under stadig omrøring, og smag den til med peber.

 

Lynstegt broccoli: Skær broccolien i små buketter og stokken i små skiver. Lad smørret gyldne i en dyb pande. Svits broccoli og hvidløg heri i ca. 4 min. Smag til med salt. Broccolien skal være sprød.

 

Tips: I stedet for oksefilet kan anvendes oksemørbrad: Steg den ca. 11 min. på hver side (22 min. i alt). Jævn evt. saucen med saucejævner.

 

 

God fornøjelse….

 

Hilsen Silkeborg Slagteren

 


 

Silkeborg Slagteren Engros . Hagemannsvej 10 . 8600 Silkeborg . Tlf. 87 88 02 00