4 personer
Ingredienser:
1 stk. kalveculotte ca. 1000 g
1 bdt. kruspersille
1 bdt. basilikum
3 fed hvidløg
1 dl olivenolie
Salt
Peber
Fremgangsmåde:
Kalveculotten afpudses, brunes på alle sider i en pande og kommes i et ildfast fad.
Pesto:
Persille og basilikum pilles, skylles og kommes i en blender, sammen med 3 fed hvidløg og 1 dl olivenolie samt salt og peber. Blendes godt.
Pestoen hældes over kalveculotten, som skal stå i marinaden i minimum 6 timer (helst 12 timer).
Kalveculotten overhældes jævnligt med marinaden.
Når kalveculotten er færdigmarineret skal den i ovnen ved ca. 180° i 20 minutter, hvorefter den skal tages ud og hvile i 20 minutter overdækket med sølvpapir. Processen gentages endnu engang .. culotten sættes på ny i ovnen i 20 minutter og skal herefter igen hvile i 20 minutter.
Alt efter hvor rød culotten ønskes kan processen gentages efter ønske.
Finger regel: Ca. 40 minutter total tid i ovnen pr. kg.
God fornøjelse ....
Hilsen Silkeborg Slagteren