Pesto marineret kalveculotte


4 personer

 

Ingredienser:

1 stk. kalveculotte ca. 1000 g

1 bdt. kruspersille

1 bdt. basilikum

3 fed hvidløg

1 dl olivenolie

Salt

Peber

 

Fremgangsmåde:

Kalveculotten afpudses, brunes på alle sider i en pande og kommes i et ildfast fad.

 

Pesto:

Persille og basilikum pilles, skylles og kommes i en blender, sammen med 3 fed hvidløg og 1 dl olivenolie samt salt og peber. Blendes godt.

 

Pestoen hældes over kalveculotten, som skal stå i marinaden i minimum 6 timer (helst 12 timer).

 

Kalveculotten overhældes jævnligt med marinaden.

 

Når kalveculotten er færdigmarineret skal den i ovnen ved ca. 180° i 20 minutter, hvorefter den skal tages ud og hvile i 20 minutter overdækket med sølvpapir. Processen gentages endnu engang .. culotten sættes på ny i ovnen i 20 minutter og skal herefter igen hvile i 20 minutter.

 

Alt efter hvor rød culotten ønskes kan processen gentages efter ønske.

 

Finger regel: Ca. 40 minutter total tid i ovnen pr. kg.

 


God fornøjelse ....

 

Hilsen Silkeborg Slagteren


 

Silkeborg Slagteren Engros . Hagemannsvej 10 . 8600 Silkeborg . Tlf. 87 88 02 00