Krondyrkølle med solbærsauce, ovnbagt forårsløg og kartoffelmedalje

 

4 personer

 

Ingredienser:                                                                                      

1 kg krondyrkølle med bacon                                            

2 spsk. olivenolie                                                            

4 knuste enebær                                                            

1 fed knust hvidløg                                                        

                                                                                 

Kartoffelmedalje:                                                                                      

4 skrællede bagekartofler                                                

200 g skrællet knoldselleri                                                                      

2 spsk. smør                                                                                         

½ dl fløde                                                                      

Olie til stegning                                                                

Salt                                                                                  

Peber 

 

Sauce:

50 g hakket skalotteløg

1 tsk. olivenolie

2 dl solbærsaft

1 spsk. Balsamico-eddike

½ ltr. kraftig vildtbouillon

Salt  

Peber

 

16 letkogte forårsløg

100 g nødder

50 g smør

                                                                                                 

Tilberedning:

Brun stegen på en pande og læg den i et ildfast fad. Smør stegen med en blanding af olie, enebær og hvidløg. Sæt køllen i en 160° forvarmet ovn og steg ca. 1 time (kernetemperatur 65°). Køllen skal hvile tildækket i ca. 25 min. før udskæring.

 

Skalotteløget sauteres i olie, tilsættes solbærsaft og eddike, der koges ned til 1 dl, og vildtbouillonen hældes ved. Koger i 4 min. og jævnes (spørg din slagter om vildtbouillon).

 

2 bagekartofler rives og steges som 8 små pandekager (6 cm i diameter) på en slip-let pande, til de er gyldne på begge sider. 2 bagekartofler og selleri koges i vand til mos. Vandet hældes fra, smør og fløde hældes i, og der røres til en lind masse. Mosen lægges mellem pandekagerne som en medalje.

 

Læg de forkogte forårsløg i et ildfast fad og fordel nødder og smør over. Sæt det i ovnen de sidste 10 minutter af stegens stegetid. Krydres med salt og peber.

 


God fornøjelse….

 

Hilsen Silkeborg Slagteren
 


 

Silkeborg Slagteren Engros . Hagemannsvej 10 . 8600 Silkeborg . Tlf. 87 88 02 00