8 personer
Ingredienser:
2 kg dyrekølle
8-10 hele enebær Salt
Peber
75 g smør
½ ltr. vildtbouillon
Sauce:
4 dl stegesky
2 dl rødvin
2 spsk. rønnebærgelé
1 1/2 tsk. maizenemel
4 spsk. koldt vand
25 g smør
Salt
Peber
Tilberedning:
Knus enebærrene i en morter. Gnid køllen med knust enebær, salt og peber. Fordel halvdelen af smørret over. Læg køllen på ovnristen over bradepanden. Sæt køllen i en 225° varm ovn i 15 min. Tag den ud og dæmp varmen til 160°. Hæld bouillonen i bradepanden, når temperaturen er dalet, ellers fordamper væsken for hurtigt. Læg resten af smørret over og steg videre i 1 times tid. Se til, at der er rigelig væske under stegningen, og stegen drypper flittigt. Stik i kødet med en nål, hvor kødet er tykkest. Saften skal være svagt rosa, så er kødet det også. Tag stegen ud og pak den ind i folie og dæk med et viskestykke. Lad køllen hvile sådan mindst 10 min., så når varmen at fordele sig ensartet i kødet, og saften bliver hvor den er.
Sauce:
Si stegeskyen over i en gryde. Tilsæt rødvinen, der skal være mindst 6 dl væske. Lad dette koge et par minutter for god varme uden låg. Rør maizenamel ud i det kolde vand. Hæld det i saucen under omrøring. Lad saucen koge et par minutter. Smag til med salt og peber. Opløs et par spsk. rønnebærgelé i saucen og lad den koge op.
Udskæring:
Skær køllen i skiver på tværs af muskelfibrene.
God fornøjelse….
Hilsen Silkeborg Slagteren