Dyrekølle, ovnstegt

 

8 personer

 

Ingredienser:                                                                                                              

2 kg dyrekølle

8-10 hele enebær                                                             Salt                                                                                 

Peber                                                                              

75 g smør                                                                        

½ ltr. vildtbouillon                                                            

                                                                                      

Sauce:   

4 dl stegesky

2 dl rødvin

2 spsk. rønnebærgelé

1 1/2 tsk. maizenemel

4 spsk. koldt vand

25 g smør

Salt

Peber                                                               

                                                                                      

Tilberedning:

Knus enebærrene i en morter. Gnid køllen med knust enebær, salt og peber. Fordel halvdelen af smørret over. Læg køllen på ovnristen over bradepanden. Sæt køllen i en 225° varm ovn i 15 min. Tag den ud og dæmp varmen til 160°. Hæld bouillonen i bradepanden, når temperaturen er dalet, ellers fordamper væsken for hurtigt. Læg resten af smørret over og steg videre i 1 times tid. Se til, at der er rigelig væske under stegningen, og stegen drypper flittigt. Stik i kødet med en nål, hvor kødet er tykkest. Saften skal være svagt rosa, så er kødet det også. Tag stegen ud og pak den ind i folie og dæk med et viskestykke. Lad køllen hvile sådan mindst 10 min., så når varmen at fordele sig ensartet i kødet, og saften bliver hvor den er.

 

Sauce:

Si stegeskyen over i en gryde. Tilsæt rødvinen, der skal være mindst 6 dl væske. Lad dette koge et par minutter for god varme uden låg. Rør maizenamel ud i det kolde vand. Hæld det i saucen under omrøring. Lad saucen koge et par minutter. Smag til med salt og peber. Opløs et par spsk. rønnebærgelé i saucen og lad den koge op.

 

Udskæring:

Skær køllen i skiver på tværs af muskelfibrene.

 

God fornøjelse….

 

Hilsen Silkeborg Slagteren
 


 

Silkeborg Slagteren Engros . Hagemannsvej 10 . 8600 Silkeborg . Tlf. 87 88 02 00