Lammeculotte med mexicansk sauce

 

Ingredienser:

1 lammeculotte (ca. 500 g)

1 spsk. tørret basilikum

Salt

Peber

25 g smør

½ dl vand

 

Mexicansk sauce:

2 rødløg

2 røde peberfrugter

2 fed hvidløg

3 spsk. olie

2 dåser flåede tomater

½ spsk. chili

Salt

Peber

 

Fremgangsmåde:

Rids culottens overflade let og gnid krydderierne godt ind i den. Smelt smørret i en gryde og brun kødet godt heri på alle sider. Hæld ½ dl vand ved, læg låg på og lad stegen simre mør i 30-35 min. Lad den hvile tildækket 5 min. før den skæres i skiver.

Til saucen pilles og hakkes løgene fint. Fjern frøstol og kerner på peberfrugterne og hak ligeledes dem fint. Svits løg, peberfrugter og knust hvidløg i olien. Tilsæt tomater og krydderier og lad saucen koge svagt uden låg i mindst et kvarter. Den skal være pæn og tyk.

 

Server saucen til kødet sammen med kogt bulgur eller ris.

 

God fornøjelse….

 

Hilsen Silkeborg Slagteren

Silkeborg Slagteren Engros . Hagemannsvej 10 . 8600 Silkeborg . Tlf. 87 88 02 00