Fremgangsmåde:
Stegen sættes i en kuglegrill på indirekte varme. Steges ca. 50 minutter pr. kg eller til kernetemperaturen er 75°.
Kartoffelpakker:
20 – 28 små nye kartofler
4 -8 hele pillede skalotteløg
Frisk timian
Salt
Olivenolie
Kartoflerne skylles, rengøres og skæres halvt igennem på kryds. Pakkes ind i dobbeltfoldet alufolie – fire kartofler og et løg i hver pakke. Inden pakkerne lukkes, fordeles en spiseske olivenolie over indholdet i pakkerne og der krydres med salt og friskhakket timian.
Ved grillen: Pakkerne grilles over indirekte varme ca. 35 – 40 min. Åbn pakkerne og se hvor langt de er – lad dem grille færdige i åbne pakker den sidste tid – for sprødt skind. Kartoflerne er færdige, når de har åbnet sig lidt. Stegetiden afhænger af hvor store og hvor mange kartofler du har i pakkerne.
Serveres direkte i pakkerne på en stor tallerken, så kan hver gæst tage sin egen pakke. Pynt evt. med overskydende frisk timian.
God fornøjelse....
Hilsen Silkeborg Slagteren