Mørbrad fra Lemvig


Ingredienser:

 

2 mørbrader                                                                    

1 stort løg                                                                        

1-2 fed hvidløg                                                                 

Smør til stegning                                                              

4 tomater                                                                        

1 tsk. paprika                                                                  

2 tsk. karry, salt                                                              

1 dl fløde

 

Kartoffelmos:

¾ kg kartofler

Salt

Hvid peber

Ca. 2 dl fløde

50 g smør

2 æggeblommer

50 g revet ost

 

Fremgangsmåde:

Mørbradene gøres i stand og skæres i strimler (ca. 5 cm lange). Løget skæres i små terninger, der svitses let sammen med de fintsnittede hvidløg. Heri kommes kødet der brunes. Tomaterne flåes og tilsættes sammen med krydderierne og fløden. Retten steges langsomt i 15 min. hvorefter den ligges i et ovnfast fad.

 

De friskkogte kartofler dampes, pureres og røres op med fløde, smør og æggeblommer, smages til med salt og lidt hvid peber. Mosen lægges over kødet, drysses med reven ost.

 

Retten gratineres i ovnen ved 225 grader i ca. 10 min. til mosen er let gylden.

 

God fornøjelse ....

 

Hilsen Silkeborg Slagteren


 

Silkeborg Slagteren Engros . Hagemannsvej 10 . 8600 Silkeborg . Tlf. 87 88 02 00