Foliestegt hamburgerryg med majssalat


4 personer

Ingredienser:

1-1½ kg. hamburgerryg
Evt. 1 spsk. smør/margerine
2-3 tsk. rosmarin
2 tsk. timian

Sauce:
3-4 dl. bouillon
½ dl. madeira/portvin
1 spsk. tomatpuré
1 spsk. smør
1 spsk. mel

Salat:
½ salathoved
1 ds. majskerner
1 kop løse ris

Dressing:
1 tsk. karry
1 spsk. fløde
1 dl. mayonnaise
Lidt tomatketchup
Lidt vineddike

Fremgangsmåde:
Hamburgerryggen lægges på et rigeligt stort stykke folie. Et tyndt lag smør/margarine smøres på oversiden. Krydderierne knuses let i en morter og drysses over kødet. Derefter pakkes kødet ind.

Hamburgerryggen stilles i kuglegrill i ca. 1½ time ved indirekte varme. Den færdigstegte hamburgerryg skæres i skiver, anrettes med kogt broccoli og serveres med madeirasauce, majssalat og evt. kartofler.

Madeirasauce:
Bouillon smages til med madeira, lidt tomatpuré, evt. lidt salt og jævnes med en smørbolle ( 1 spsk. smør og 1 spsk. mel ). Evt. sky fra folien tilsættes saucen.

Majssalat:
Salathovedet snittes i strimler, skylles, afdryppes og anrettes med afdryppede majskerner samt kolde, løse ris.

Dressing:
1 tsk. karry røres ud i 1 spsk. fløde. Blandes i 1 dl mayonnaise og smages til med lidt tomatketchup og vineddike.

God fornøjelse…

Hilsen Silkeborg Slagteren


Silkeborg Slagteren Engros . Hagemannsvej 10 . 8600 Silkeborg . Tlf. 87 88 02 00