Bøf af kobekød m/tilbehør

Bøf:
På grund af den særlige fedtmarmorering, skal kobebøfferne ikke behandles som andet kød.
De må ikke steges for længe, så smelter fedtmarmoreringen, og man ender med, at få en sej og kedelig bøf.

Tag bøffen ud af køleskabet min. 45 minutter før tilberedning.
Pensl bøffen med et tyndt lag olie, krydder med flagesalt og steg den 2-3 min. på hver side på en rygende varm grillpande eller på grillen, så der er en god stegeskorp. Skal serveres rød.

Efter stegning lægges bøfferne på en tallerken.
Krydder med salt og peber og lad dem hvile 5-10 minutter, før servering.

Anretning af bøffen:
Skær bøfferne i tynde skiver (skær i en vinkel på 45 grader, så skiverne bliver så store som mulige).
Bred dem ud som en lang vifte og læg hver skåret bøf på en tallerken, og garner med tilbehøret.

Tilbehør: Løgkompot, ovnstegte kartofler og gulerodstimbale 4 pers.:

Løgkompot:
Ingredienser:
200 gr. skalotteløg       1 dl. rødvin
100 gr. rødløg              2 spsk. balsamico
2 spsk. honning           1 spsk. mild, koldpresset olivenolie
½ dl. vand                    Frisk timian
Salt og friskkværnet sort peber

Skær de pillede løg i tynde strimler og kog dem for svag varme i olivenolien og vandet i ca. 5-6 minutter.
Kom herefter honning, balsamico og rødvin i og lad det simre for svag varme i ca. 20 minutter.
(Må ikke koge helt ind.)
Smag til med lidt salt og friskkværnet sort peber, og lad kompotten trække.
Varmes let op umiddelbart før servering og tilsmages med friske timianblade.

Ovnstegte kartofler 4 pers.:

800 gr. små kartofler         3 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie               2 kviste timian
Salt og friskkværnet sort peber

De små vaskede kartofler halveres og kommes i et ildfast fad, hvidløget hakkes fint og blandes med olien, hvorefter det hældes ud over kartoflerne og vendes godt sammen, krydder med salt og friskkværnet sort peber. Timiankvistene presses hele ned imellem kartoflerne, og de sættes i forvarmet ovn på 200 gr.C.
Ovnsteges til de bliver gyldne og sprøde ( ca. 30-40 min).

Gulerodstimbale 4 pers.:

400 gr. skrællede gulerødder       2 æg
2 skalotteløg                                ½ dl. fløde
Et snip chili                                   4-6 runde folieforme
50 gr. smør                                  Salt og friskkværnet sort peber
3 dl. vand

Smør de 4 forme med lidt smør og stil dem på køl.
De pillede skalotteløg, hakkes fint og blankes for svag varme i resten af smørret i en kasserolle. Kom de skrællede grofthakkede gulerødder i og svits det hele i et minuts tid. Hæld vandet ved og kog gulerødderne super møre heri, kom fløden i og kog op. Blend herefter med stavblender og smag til med salt, friskkværnet sort peber og chili. Mosen afkøles til max 40 g. C. hvorefter æggene kommes i og røres rigtig godt sammen. Hældes i folieformene og bages i ovn ved 150 grader til de har sat sig. Timbalerne vendes ud og serveres varme til kødet.
Silkeborg Slagteren Engros . Hagemannsvej 10 . 8600 Silkeborg . Tlf. 87 88 02 00