Surf and Turf – oksebøffer med tigerrejer

 

 4 personer

 

Bagte kiwifrugter                                                              

 

6 skrællede kiwifrugter

1 tsk. fintrevet limeskal

2 tsk. brun farin

 

Bagetid: Ca. 45 min. ved 200°.

 

25 g smør                                                                        

4 bøffer af oksefilet (af ca. 175 g)

¼ tsk. groft salt

Friskkværnet peber

8-12 rå tigerrejer med halevifte (ca. 175 g)

1 spsk. friskpresset limesaft

¼ tsk. groft salt, f.eks. havsalt

 

½ liter whisky sauce

1 spsk. saft fra de bagte kiwifrugter

 

1¼ liter romainesalat revet i grove stykker (ca. 200 g)

 

Tilbehør:

1 kg ovnstegte kartoffelbåde.

 

Fremgangsmåde:

Bagte kiwifrugter: Læg kiwifrugterne i en lille bradepande og fordel limeskal og farin på frugterne. Bag dem midt i ovnen.

 

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Drys bøfferne med salt og peber og steg dem 6-8 min. – vend bøfferne af og til. Tag dem af panden og lad kødet hvile tildækket i ca. 10 min. Lad resten af smørret blive gyldent og steg rejerne ca. 1 min. på hver side. Dryp med limesaft og drys med salt.

 

Bring whisky sauce og kiwisaft i kog i en gryde. Smag saucen til.

 

Ved servering: Fordel salaten i et fad og læg herpå de bagte kiwifrugter. Anret en reje på hver bøf. Server resten af rejerne til sammen med sauce og kartoffelbåde.

  

 

God fornøjelse….

 

Hilsen Silkeborg Slagteren

 


 

Silkeborg Slagteren Engros . Hagemannsvej 10 . 8600 Silkeborg . Tlf. 87 88 02 00