4 personer
Bagte kiwifrugter
6 skrællede kiwifrugter
1 tsk. fintrevet limeskal
2 tsk. brun farin
Bagetid: Ca. 45 min. ved 200°.
25 g smør
4 bøffer af oksefilet (af ca. 175 g)
¼ tsk. groft salt
Friskkværnet peber
8-12 rå tigerrejer med halevifte (ca. 175 g)
1 spsk. friskpresset limesaft
¼ tsk. groft salt, f.eks. havsalt
½ liter whisky sauce
1 spsk. saft fra de bagte kiwifrugter
1¼ liter romainesalat revet i grove stykker (ca. 200 g)
Tilbehør:
1 kg ovnstegte kartoffelbåde.
Fremgangsmåde:
Bagte kiwifrugter: Læg kiwifrugterne i en lille bradepande og fordel limeskal og farin på frugterne. Bag dem midt i ovnen.
Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Drys bøfferne med salt og peber og steg dem 6-8 min. – vend bøfferne af og til. Tag dem af panden og lad kødet hvile tildækket i ca. 10 min. Lad resten af smørret blive gyldent og steg rejerne ca. 1 min. på hver side. Dryp med limesaft og drys med salt.
Bring whisky sauce og kiwisaft i kog i en gryde. Smag saucen til.
Ved servering: Fordel salaten i et fad og læg herpå de bagte kiwifrugter. Anret en reje på hver bøf. Server resten af rejerne til sammen med sauce og kartoffelbåde.
God fornøjelse….
Hilsen Silkeborg Slagteren