Roastbeef med ravigottedressing og salat

 

10 personer

 

1½ kg roastbeef                                                              

10 g smør                                                                     

1 tsk. groft salt                                                                

Friskkværnet peber                                                           

1 dl vand                                                                         

                                                                                      

Bagte kortofler

2½ liter vand    

1 spsk. groft salt                                                                                             

2½ kg mellemstore kartofler, f.eks. bintje

 

Ravigottedressing

½ liter creme fraiche 18%

½ dl ravigottesauce

¾ tsk. groft salt

Friskkværnet peber

2 dl piskefløde

 

150 g små friske spinatblade

Ca. 375 g salat revet i grove stykker, f.eks.

romainesalat og icebergsalat

200 g frosne, optøede ekstra fine ærter

 

Stegetid for kød: ca. 45 min. ved 175°

Bagetid for kartofler: ca. ½ time ved 250°

 

 

Fremgangsmåde:

Roastbeef: Brun kødet på alle sider i gyldent smør i en pande – ca. 3 min. i alt. Læg roastbeefen i en lille bradepande og sæt evt. et stegetermometer i stegen. Drys med salt og peber. Kog panden af med vandet og hæld det ved kødet. Steg midt i ovnen. Tag stegen ud efter ca. 30 min. og mål kødets kernetemperatur. Den skal være ca. 55° (rosa). Steg evt. kødet færdigt og tag det ud af ovnen. Lad stegen hvile tildækket i ca. ½ time. Skru op for ovnen til 250°.

 

Bagte kartofler: Bring imens vand og salt i kog i en stor gryde. Skrub kartoflerne godt og kog dem i vandet i ca. 5 min. Hæld vandet fra og fordel kartoflerne på en plade med bagepapir. Bag kartoflerne midt i ovnen mens stegen hviler.

 

Ravigottedressing: Vend creme fraiche, ravigottesauce, salt og peber sammen. Pisk fløden til en let skum og vend den forsigtigt i blandingen. Lad dressingen trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

 

Anret spinat, salat og ærter på et serveringsfad.

 

Ved servering: Skær kødet i skiver og anret på et varmt fad. Skær et kryds i kartoflerne og anret på et fad. Server med salat og dressing.

 

 

God fornøjelse….

 

Hilsen Silkeborg Slagteren
 


 

Silkeborg Slagteren Engros . Hagemannsvej 10 . 8600 Silkeborg . Tlf. 87 88 02 00