Grillet okseculotte med kartofler, hvidløg, peberfrugter og ostecreme

6 personer

 

Ingredienser:

1200 g Culotte

 12 mellemstore kartofler                                                              

Stanniol

1 helt hvidløg                                             

3 røde peberfrugter                                                          

1 spsk. olivenolie                                                             

Salt

Peber

1½ dl fløde

100 g blåskimmelost

Friskkværnet hvid peber

 

1 stort hvedebrød eller 2 flutes

 

 Tænd grillen.

 

Skrub kartoflerne rene og pak dem ind i stanniol. Læg pakkerne mellem de

glødende kul og bag dem møre i 45-60 minutter, vend dem af og til.

 

Del det hele hvidløg ud i fed, skal ikke skrælles, og pak dem ind i stanniol og bag

dem ligeledes i 45-60 minutter.

 

Det er nemmest, at se hvordan culotten skal skæres i skiver, inden den er stegt.

Sæt f.eks. en kødnål i den ende af culotten hvorfra, der skal skæres, så man

skærer på tværs af kødtrådene. Fedtet ridses også i skæreretningen.

 

Steg culotten på grill ca. 6-10 cm fra gløderne og vend den jævnligt. Hvis

varmen er for stærk og culotten begynder at blive brun, flyttes grillristen højere

op, er varmen derimod for svag, flyttes grillristen tættere på gløderne. Krydr

culotten med salt og peber.

 

Bruges stegetermometer skal kernetemperaturen være 55-60° for rosastegt,

60-65° for gennemstegt. Skal culotten f.eks. være gennemstegt tager det

ca. 45 minutter.

Husk at lade culotten hvile i 20 minutter før der skæres skiver af den.

 

Peberfrugterne vaskes og skæres i kvarte. Fjern kernerne og pensel frugtkødet

med olivenolie. De kvarte peberfrugter grilles 2-3 minutter på hver side og

krydres med salt og peber.

 

Blåskimmelosten pureres med en ske gennem en sigte ned i en passende skål.

Så røres den lind med fløde og smages til med friskkværnet hvid peber. Server

ostecremen til skiver af grillet culotte og giv grillede peberfrugter som tilbehør

sammen med de bagte kartofler og bagte hvidløgsfed.

 

Husk at give et godt brød eller flutes til.

 

God fornøjelse….

 

Hilsen Silkeborg Slagteren
 

 

Silkeborg Slagteren Engros . Hagemannsvej 10 . 8600 Silkeborg . Tlf. 87 88 02 00