Culottesteg med kold bearnaisesauce

 

4 personer

 

1 okseculotte (ca. 1 kg)

1 spsk. groft salt

Friskkværnet peber

         

Kold bearnaisesauce med cremefraiche:

1½ dl cremefraiche 18%                                                                                  

1½ dl cremefraiche 38%

2 spsk. mælk

1 spsk. bearnaiseessens

3 spsk. frisk, hakket persille

½ tsk. groft salt

Friskkværnet peber

 

Tilbehør:                                                                                 

1 kg halve, bagte kartofler                                                          

600 g haricot verts (fine, grønne bønner)                            

 

Bruning: ca. 15 min. ved 250°

 

Stegetid: 30-40 min. ved 170°

 

 

Fremgangsmåde:


Rids fedtlaget på culotten og gnid den med salt og peber. Brun den nederst i ovnen ca. 15 min. Skru ned og steg færdig ca. 30-40 min., afhængig af, hvor rød stegen må være i midten. Lad stegen hvile 15 min. inden den skæres for.

 

Kold bearnaisesauce med cremefraiche:

Bland lige dele cremefraiche 18% og cremefraiche 38% sammen med de øvrige ingredienser og smag saucen til.

 

God fornøjelse….

 

Hilsen Silkeborg Slagteren
 


 

Silkeborg Slagteren Engros . Hagemannsvej 10 . 8600 Silkeborg . Tlf. 87 88 02 00