Ingredienser:
2 mørbrader
1 stort løg
1-2 fed hvidløg
Smør til stegning
4 tomater
1 tsk. paprika
2 tsk. karry, salt
1 dl fløde
Kartoffelmos:
¾ kg kartofler
Salt
Hvid peber
Ca. 2 dl fløde
50 g smør
2 æggeblommer
50 g revet ost
Fremgangsmåde:
Mørbradene gøres i stand og skæres i strimler (ca. 5 cm lange). Løget skæres i små terninger, der svitses let sammen med de fintsnittede hvidløg. Heri kommes kødet der brunes. Tomaterne flåes og tilsættes sammen med krydderierne og fløden. Retten steges langsomt i 15 min. hvorefter den ligges i et ovnfast fad.
De friskkogte kartofler dampes, pureres og røres op med fløde, smør og æggeblommer, smages til med salt og lidt hvid peber. Mosen lægges over kødet, drysses med reven ost.
Retten gratineres i ovnen ved 225 grader i ca. 10 min. til mosen er let gylden.
God fornøjelse ....
Hilsen Silkeborg Slagteren